Un viatge musical per les Rutes de Compostela

Creació pirinenca de
Michel Fenasse-Amat

Aria Pirenèus va néixer de la fascinació de Michel Fenasse-Amat pel Pirineu. En compondre música per uns dels més bells poemes bascos, catalans, castellans, francesos i occitans, glorifica les diferents identitats, cultures i llengües d’aquestes precioses muntanyes.

Des de la creació pública a l’Ostal d’Occitània de Tolosa (Casal d’Occitània) a l’octubre de 2015 i la difusió del disc Aria Pirenèus (segell Agorila) el 2016, Michel Fenasse-Amat ha presentat la seva creació musical pirinenca com a part de diversos programes : Festival de la Catedral de Narbona, Scène de Foix, Festival Déodat de Séverac. La gira fou aclamada per la premsa a l’agost de 2018 al País Basc i finalitzà  al pati del Castell de Pau.

Aria Pirenèus es programà en l’esdeveniment “2018 any d’Occitània – Tolosa Occitana « , i arran a Espanya el juny 2019, al Castell de Loarre (Osca), programació de la Comunitat Autònoma d’Aragó . Al setembre de 2019, els Monuments de França la programaren  al  Patí del Castell Comtal de la Cité de Carcassona.

catalogne
angleterre
occitan
basque
espagne

Les composicions, totes originals, de Michel Fenasse-Amat, arranjades  per Pierre Csillag s’impregnen  fonamentalment  dels diferents ambients pirinencs : sardana, jota, fandango o altres ritmes occitans o ibèrics … cors i cançons nostàlgiques, alegres o romàntiques així com un arranjament inèdit del Hosanna des Pyrenées d’Alfred Rolland i 2 títols en col·laboració amb el seu germà, Pascal Fenasse. Aquestes músiques  acompanyen els poemes dels felibres occitans Basile Cassaignau, Pol de Mounegre i Junior Sans, els catalans Miquel Costa i Llobera i Joan Maragall, l’espanyol Antonio Machado, el basc Jean-Baptiste Elizanburu i els francesos Crevel de Charlemagne, Alphonse de Lamartine i Alfred Rolland, així com paraules de Michel Fenasse-Amat.

Equip artístic :
– Michel Fenasse-Amat, autor-compositor-interpreta
– Cors – Conjunt orquestral – Plectres (mandolines i guitarres).
– Pierre Csillag, arranjaments i direcció musical

Aquest programa té les seves arrels en el cor d’Occitània. L’enregistrament es va fer a l’Abadia de Combelongue a Rimont ubicat en el Pirineu d’Ariège i la primera presentació pública va tenir lloc a l’Ostal d’Occitània a Tolosa a l’octubre del 2015.

Album distribué par  www.agorila.com