L’ÀLBUM

L’àlbum Aria Pirenèus va néixer de la fascinació de Michel Fenasse-Amat pel Pirineu. En compondre música per uns dels més bells poemes bascos, catalans, castellans, francesos i occitans, glorifica les diferents identitats, cultures i llengües d’aquestes precioses muntanyes.

TITOLS DEL ÁLBUM

Primer videoclip

catalogne
angleterre
occitan
basque
espagne

Les composicions, totes originals, de Michel Fenasse-Amat, arranjades  per Pierre Csillag s’impregnen  fonamentalment  dels diferents ambients pirinencs : sardana, jota, fandango o altres ritmes occitans o ibèrics… cors i cançons nostàlgiques, alegres o romàntiques així com un arranjament inèdit del Hosanna des Pyrenées d’Alfred Rolland i 2 títols en col·laboració amb el seu germà, Pascal Fenasse. Aquestes músiques  acompanyen els poemes dels felibres occitans Basile Cassaignau, Pol de Mounegre i Junior Sans, els catalans Miquel Costa i Llobera i Joan Maragall, l’espanyol Antonio Machado, el basc Jean-Baptiste Elizanburu i els francesos Crevel de Charlemagne, Alphonse de Lamartine i Alfred Rolland, així com paraules de Michel Fenasse-Amat.

Còla artistica :
– Michel Fenasse-Amat, autor-compositor-interpreta
– Cors – Conjunt orquestral – Plectres (mandolines i guitarres).
Pierre Csillag, arranjaments i direcció musical

Aquest programa té les seves arrels en el cor d’Occitània. L’enregistrament es va fer a l’Abadia de Combelongue a Rimont ubicat en el Pirineu d’Ariège i la primera presentació pública va tenir lloc a l’Ostal d’Occitània a Tolosa a l’octubre del 2015.

David Bergère, ingénieur du son / F.Lab Recording Studio – 32600 Lias
Photos des Pyrénées : Dominique Fournier, photographe à Bagnères-de-Luchon.
Photos de la création à l’Ostal d’Occitània : Jean-Philippe Guiraudie, photographe à Toulouse.
Informations et contact : www.almacantoa.com

Album distribué par  www.agorila.com