Michel Fenasse-Amat, autor-compositor-interpreta

Nascut a Tolosa en 1969, va estudiar piano i cant a la seva ciutat natal juntament amb els seus estudis de secundària i universitaris. Baríton, es va graduar al Conservatori Regional de Música de Bordeus, perfeccionant-se en les classes magistrals d’òpera del baix Bonaldo Giaiotti iniciades per la Fundació Francesc Viñas a Barcelona.

També és guanyador de premis internacionals de cant, entre els quals el tercer premi del « San Remo Internacional Musical » guanyat al Festival d’Òpera de San Remo (Itàlia) l’any 2000.

catalogne
angleterre
occitan
basque
espagne

Alguns dels llocs més destacats de la música i òpera l’han rebut : el Teatre Alfieri de Torí, l’Auditori del Conservatori del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ​​el festival Les Nuits Musicales de Niça, l’Opera de Montpeller, la  Halle aux Grains de Tolosa, la  Salle Jacques Thibaud avui dia  Teatre Nacional de Bordeus Aquitània, la Ciutat de la Música i Dansa d’Estrasburg… senyalem algunes interpretacions : Figaro de Les noces de Figaro, el vicari en Albert Herring de Britten, el rellotge en l’Enfant et les sortilèges de Ravel o Le Travail du Peintre de Poulenc…

El 2008 va fundar la companyia Alma Cantoa essent el seu director artístic i el principal intèrpret en diverses produccions : la creació de l’òpera Orfeo amb música de Vivaldi (Salle Gérard-Philipe à Martignas, Bordeus / Auditori Maison des Choeurs de Montpeller), El Cafè de Chinitas amb música de García Lorca al Théâtre des Mazades de Tolosa, Le Petit Rousseau Musical Illustré a la Comédie Bastille de París seguit per una gira nacional …

El 2014 va fundar el Festival Literari i Musical de Arnaga essent també el seu director artístic (villa-musée d’Edmond Rostand a Cambo-les-Bains, País Basc – etiqueta Maisons des Illustres del Ministeri de Cultura).

Cantautor, va signar l’àlbum Ària Pirineus en 2016 (distribuït per la firma Agorila).

Pierre Csillag, arranjaments i direcció musical

Pierre Csillag és nascut a Budapest (Hongria) el 1938. Va fer els estudis musicals en el Conservatori Béla Bartók de Budapest (piano i composició), després al Conservatori Nacional Superior de París (piano i direcció d’orquestra).

Juntament amb la música va dur a terme estudis d’enginyer i de doctor-enginyer a l’ENSEEIHT de Tolosa. Seguidament va treballar com a professor i investigador per tres escoles  superiors de Tolosa fins la seva jubilació.

Durant la seva carrera com a professor i investigador Pierre Csillag portà en paral·lel una activitat musical d’alt nivell.

Fou :
– Director musical de l’Orquestra de la Universitat de Tolosa durant 22 anys,
– pianista de l’Orquestra Nacional del Capitole per un quaranta concerts,
– pianista acompanyant (de forma ocasional al Conservatori i al Concurs Internacional de Cant de Tolosa).

A Hongria, el sol·liciten  amb constància  com pianista acompanyant al Curs Internacional de Música de Balassagyarmat.

Compositor, ha compost obres per piano i diversos instruments de vent i corda, o fins i tot pel cimbalom hongarès. S’inclouen en les seves creacions : diferents composicions pel cant, cor, corda, orquestra de cambra… Varies de les seves peces es publiquen a Hongria i als Estats Units.

Pierre Csillag ha escrit els arranjaments i les orquestracions de l’òpera Orfeo (creació dissenyada per Michel Fenasse-Amat amb músiques de Vivaldi i altres compositors del segle XVIII).

També és el director dels arranjaments i orquestracions d’aquest programa Ária Pirenèus.

Cors de l'àlbum

Cor d’Alma Cantoa (coristes de comarques occitanes i d’Espanya)
Conjunt vocal Le Diapason Villefranchois (Villefranche-de-Lauragais)

S’afegeixen pels concerts :
Cor d’homes Asphodèle (Tarn)
Cor Ultreia (Lézignan-Corbières)
Les Chœurs de Carcassonne

Conjunt de plectres

Quintet mandolines e guitarra de l’àlbum :
Mandolines : Mireille Bazan e Maeva Dupuy
Mandòles : Michel Calpena e Jordane Ensergueix
Guitarra : Bernard Saubion e Jean-Luc Bazan

Tots aquests músics venen de l’Estudiantina de Saint-Girons, orquestra de plectres (mandolines, mandoles i guitarres), conjunt musical emblemàtic del país Couserans.

Conjunt Orquestral

Véronique Bracco, piano
Sébastien Lopez, violí
Nathalie Ouradou, violoncel
Pascal Lawrynowicz, percussions
Patrick Mandrou, corn
Eric Rutschle, corn