Michel Fenasse-Amat, autor-compositor-intèrpret

Nascut a Tolosa el 1969, va estudiar piano i cant a la seva ciutat natal.

Baríton, graduat del Conservatori Regional de Musica de Bordeus, , guardonat amb la 3ª medalla europea de cant líric (jurat presidit per la mezzo-soprano Viorica Cortez), es perfeccionà després a la Fundació Francisco Viñas – Gran Teatre del Liceu de Barcelona. El 2000 va guanyar el tercer gran premi de comèdia musical « San Remo International Musical » emès a Télé Monte-Carlo.

catalogne
angleterre
occitan
basque
espagne

Alguns dels llocs més importants de la música i l’òpera l’han acollit : Teatro Alfieri de Torí, Auditori del Conservatori del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ​​festival Les Nuits Musicales de Niça, Opera de Montpeller, Halle aux Grains de Tolosa, Cité de la Música i de la dansa de Estrasburg … Aquestes interpretacions van des de Fígaro de Les Noces de Fígaro fins a les cançons de Poulenc, Ravel o García Lorca … És el fundador i director artístic de la Companyia Alma Cantoa (ara associada amb el Centre d’Art Vocal Toulouse Occitanie) i del Festival Musical i Literari d’Arnaga (ciutat-museu d’Edmond Rostand a Cambo-Les-Bains, País  Basc).

Pierre Csillag, arranjaments i direcció musical

Nascut a Budapest, va estudiar piano, composició i direcció d’orquestra al Conservatori Béla Bartók de Budapest i més enllà al Conservatori Nacional Superior de París. A més de la música, va estudiar enginyeria i després per doctor-enginyer a l’ENSEEIHT de Tolosa . En acabat va treballar com a professor-investigador en tres grans escoles de Tolosa fins a la seva jubilació.

Al llarg de la seva carrera com a professor i investigador Pierre Csillag ha dut a terme una activitat musical d’alt nivell. Va ser : director musical de l’Orquestra de la Universitat de Tolosa durant 22 anys, pianista a l’Orquestra Nacional del Capitole per quaranta concerts, pianista acompanyant a França i Hongria. Compositor, ha escrit obres per cant, cor, orquestra de cordes, formacions de cambra. Diverses obres seves s’han editat a Hongria i Estats Units.

També ha escrit els arranjaments i les orquestracions de l’òpera Orfeó (creada per Michel Fenasse-Amat sobre una música de Vivaldi i diferents compositors del segle XVIII)

Cor Lagunak Abesbatza

Federació i formació de coristes del País Basc i Béarn per ajudar a donar vida a l’obra Aria Pirenèus. Lagunak Abesbatza va néixer per a la gira d’Aria Pirenèus al País Basc i al Château de Pau l’agost de 2018. Després d’haver participat (amb cors d’Espanya i de la regió d’Occitània) en concerts al Castillo de Loarre (Aragó, Espanya) i posteriorment al Château Comtal de la Cité de Carcassonne, Lagunak Abesbatza és actualment el cor dels concerts i residències artístiques Aria Pirenèus amb seu a la província basca de Baixa Navarra (Irissarry i Saint-Jean-Pied-de-Port).

Ramuntxo Luberriaga, tenor solista

Natural del País Basc, on viu i treballa de lampista, Ramuntxo Luberriaga té una veu natural de tenor.

Molt jove, animat per la passió pel cant (compartit amb la del rugbi), va exercir el cant coral en particular dins el cor Larrun Kanta d’Ascain.

Des del 2018 és solista als concerts d’Aria Pirenèus.

Xabi Cuende, direcció coral i codirecció musical

Nascut a Baiona, François-Xavier « Xabi » Cuende treballa principalment en el camp de la gestió de l’aigua i el medi aquàtic. Participa en la promoció del patrimoni i de la cultura (Societat d’Estudis Bascos; Societat de Ciències, Lletres i Arts de Baiona; Festival d’Arnaga) i de l’esport (Aviron Bayonnais).

Es va formar en música a l’Estudiantina Donibandarrak de Saint-Jean-de-Luz, més tard al conjunt vocal del Conservatoire de Bayonne on va adquirir una experiència eclèctica des del gregorià fins al contemporani, i també formant-se com a director coral.

Va participar el 2018 a la gira d’Aria Pirenèus, al País Basc i a Béarn, així que Michel Fenasse-Amat li va encomanar la direcció musical dels concerts.

CONJUNT ORQUESTRAL AL PAÍS BASC

Michel Fenasse-Amat, piano
Laura Bide, acordió
Ekain Cachenaut, txistu
Mandolines, mandoles i guitarres de l’Estudiantina de Ciboure

El Cor de l’àlbum

Cor d’Alma Cantoa (coristes de comarques occitanes i d’Espanya)
Conjunt vocal Le Diapason Villefranchois (Villefranche-de-Lauragais)

Conjunt de Plectres (bandúrries, mandolines, mandoles i guitarres)

Des que es va enregistrar l’àlbum, tres conjunts de cordes formen part del conjunt orquestral : grup procedint de l’Estudiantina de Saint-Girons (Ariège), Estudiantina d’Anglet (País Basc), el conjunt RondArte de Saragossa (Aragó, Espanya).

CORS DELS CONCERTS A OCCITÀNIA

Cor d’homes Asphodèle (Soual, Tarn)
Conjunt vocal Le Diapason Villefranchois (Villefranche-de-Lauragais)
Cor Ultreia (Lézignan-Corbières)
Les Chœurs de Carcassonne

CONJUNT ORQUESTRAL DELS CONCERTS A OCCITÀNIA

Véronique Bracco, piano
Sébastien Lopez, violon
Nathalie Ouradou, violoncelle
Pascal Lawrynowicz, percussions
Eric Rutschle, cor